Vereniging

De VGSU is een open christelijke studentenvereniging van ongeveer 90 leden. Centraal op onze vereniging staan de begrippen: christelijk, verdiepend en studentikoos. We zijn een actieve vereniging met wekelijks vele activiteiten, zoals bijbelstudies, borrels, sport/spel en feesten. Daarnaast organiseren we regelmatig lezingen, gaan we op (lift)weekenden en hebben we een spetterend gala. De VGSU is met 90 leden groot genoeg om je niet snel te vervelen en tegelijkertijd kleinschalig genoeg om niet verloren te gaan in de massa.

Bijbelstudie
Iedereen binnen de VGSU die dat wil, wordt ingedeeld in een bijbelstudiegroep. Deze groepen komen één keer in de twee weken bij elkaar op de dinsdag- of woensdagavond. Op deze avonden staat de bijbel centraal, maar natuurlijk is er ook tijd voor gezelligheid. Van tevoren eet je samen en bespreek je hoe het met iedereen gaat. Zo leer je elkaar snel goed kennen en kunnen de bijbelstudies persoonlijker worden.

Wekelijkse maaltijden
Elke donderdagavond is er de gelegenheid met elkaar te eten. Soms is dat in de vorm van een plenaire maaltijd, waarbij een klein groepje voor iedereen kookt. Andere keren eet je in groepjes in de huizen van leden van de VGSU (kasten). Altijd gezellig en goedkoop!

Wekelijkse activiteiten
Elke donderdag wordt er een activiteit georganiseerd voor na de maaltijd. Deze activiteiten kunnen zowel academisch als studentikoos zijn. Zo zijn er regelmatig lezingen of studiegroepen om meer te leren buiten je eigen studiegebied. Er zijn ook stadsspellen, cultuuravonden, filmavonden, sportactiviteiten en nog veel meer activiteiten om lekker te ontspannen.

Sociëteit
Na de maaltijd en de activiteit staat steevast een gezellige borrel in onze sociëteit aan de Oudegracht op het programma. Hier hebben we onze eigen bar waar biertjes getapt kunnen worden en onze eigen dansvloer om lekker te dansen. Onze sociëteit kent geen sluitingstijd, dus dat zegt genoeg.

Feesten
Regelmatig worden er amicale feesten georganiseerd in of buiten onze sociëteit waarvoor we al onze zusterverenigingen uitnodigen. Daarnaast organiseren we feesten samen met andere christelijke studentenverenigingen in Utrecht. Ook bezoeken we de feesten van onze zusterverenigingen in het land. Genoeg te feesten voor wie dat wil!

Weekenden
Vier keer per jaar wordt er een weekend georganiseerd voor alle leden. Het HetWeekend vlak na de zomer, waarin nieuwe leden geïnstalleerd worden, het Bezinningsweekend in november, waarin we ons bezinnen op onze christelijke identiteit, het MidWinterWeekend in februari en het liftweekend aan het begin van de zomer. Dit zijn de ideale momenten om samen te relaxen en leuke dingen te doen.

Studeren
Naast alle leuke en leerzame activiteiten is het natuurlijk belangrijk om je studie goed bij te houden. Daarom is er een commissie die leden kan helpen als zij het lastig vinden om te studeren. Zeker voor eerstejaars kan dit fijn zijn. Daarnaast studeren leden regelmatig samen in de universiteitsbibliotheek. Dat motiveert om erheen te gaan en maakt de studiepauzes gezelliger.

Jaargroepen en Disputen
De structuur van de VGSU wordt opgebouwd door de verschillende jaargroepen, zoals Prastanae, Okzol of Zcalaenom. Je wordt samen met je jaargroep lid en zal voor de rest van je lidmaatschap met elkaar optrekken, strijden tegen andere jaargroepen tijdens bijvoorbeeld de jaargroepscontest en daarnaast nog andere activiteiten ondernemen. Verder kent de VGSU nog verschillende disputen. Bij elk dispuut staat een ander thema centraal, bijvoorbeeld cultuur, wijn of filosofie. Voor deze disputen kan je gevraagd worden als je binnen de groep past. Samen kan je je zo ontwikkelen en goede vriendschappen vormen!

Utrecht
De VGSU is aangesloten bij het ‘BroederOverleg Christelijke Studenten’, kortweg BOCS. Dit is een overkoepelende organisatie van vijf christelijke studentenverenigingen in Utrecht. Daarbij horen naast de VGSU: S.S.R.-N.U., CSFR Sola Scriptura, NSU en Ichthus. Samen vertegenwoordigen deze zes verenigingen meer dan 1200 christelijke studenten in Utrecht. Het BOCS behartigt hun belangen richting onder andere de Universiteit en de Gemeente Utrecht. Meer informatie? Kijk op www.bocs.nl!

Nederland
De VGSU heeft veertien zogeheten zusterverenigingen. In elke grote studentenstad vind je wel een VGS-/GSV-vereniging en samen vormen al deze verenigingen VGS-Nederland. We onderhouden intensief contact met onze zusterverenigingen en organiseren samen onder andere feesten, congressen en weekenden. Meer informatie? Kijk op www.vgs-nederland.nl! Daarnaast is de VGSU aangesloten bij IFES (International Fellowship of Evangelical Students), een groot verband van christelijke studenten. Zie ook: www.ifes.nl.

Overig
Meer informatie over de VGSU vind je ook op andere pagina’s op het internet. Kijk bijvoorbeeld eens op: www.studentenwegwijzer.nl, www.utrechtstudentenstad.nl en onze eigen site https://www.vgsu.nl/.